SLIKOVNA DIJAGNOSTIKA

Kompjuterizirana tomografija ( CT ) je suvremena rendgenološka dijagnostička i vrlo vrijedna temeljita metoda pretrage presjeka različitih područja ljudskog i životinjskog tijela.

Brza i bezbolna metoda kojom se u isto vrijeme u snimanom dijelu tijela prikazuju kosti , meka tkiva i krvne žile. Inače jedna je od najboljih metoda za prikaz glave ,vrata,organa prsnog koša, trbuha,zdjelice te koštanog mišičnog sustava.
Dakle od velike je koristi u postavljanju dijagnoze,procjeni proširenosti patološkog procesa te praćenje učinka liječenja brojnih bolesti.RTG – Radiološki kabinet opremljen je suvremenim uređajima koji omogućuju brzu i kvalitetnu radiološku obradu ljubimca,što znači da je dijagnostika u potpunosti digitalizirana,a ujedno i osiguravamo izrazito nisku dozu zračenja.

UZV – Ultrazvuk je sigurna i bezbolna dijagnostička metoda, a stvara slike unutrašnjosti tijela koristeći valove zvuka.
Od 2016. godine u našoj ambulanti koristi se novi vrhunski UZV aparat GE-LOGIC 6 koji nam sa svim svojim mogućnostima (collocr doppler) omogućava široki spektar dijagnostike.ENDOSKOPIJA – Opremljeni smo i educirani za izvođenje endoskopije probavnog sustava što u načelu i najčešće radimo, a to nam omogućuje vizualnu pretragu probavnog sustava, biopsiju, citološke pretrage, laboratorijske pretrage tekućina, uklanjanje stranog tijela te razne druge zahvate.


ARTROSKOPIJA – minimalno invazivni kirurški postupak na zglobovima. Tijekom artroskopije, kroz mali rez , u zglob se uvodi mala kamera s izvorom svijetla , a slika unutar zgloba vidi se na monitoru.

Prednost artroskopije u odnosu na klasične „otvorene“ operacije je da se pomoću kamere sve strukture u zglobu projiciraju na monitoru i na taj način povećavaju nekoliko puta te tako imamo bolju preglednost samog zgloba odnosno onih segmenata koje možda ne bi uspjeli vidjeti otvorenom operacijom.

Posjedujemo izvrsnu opremu marke „ KARL STORZ „ ( jedan od lidera u proizvodnji opreme za endoskopiju ). Prve artroskopije učinili smo uz pomoć stručnog osoblja iz te firme. Nastavljamo kontinuiranom edukacijom te se nadamo da će artroskopija vrlo uskoro u našoj ambulanti biti u svakodnevnoj primjeni.